Stenen openhaard bouwen in het Kasteel van Rhoon, nieuwe keukenhaard in de oude keuken van Noire de Mazy met historische afwerkingen.

De verbouwing van de Oude Keuken in Kasteel van Rhoon. De keuken werd voor het laatst in de jaren 70 gerestaureerd. De toen gemaakte oplossing voor het kookgedeelte, de stookplaats, was tussentijd beschadigd en werkte niet meer. Door de afzuiging in de huidige keuken van het Kasteelrestaurant was het niet langer mogelijk om het vuur in de Oude keuken aan te steken. De rook werd namelijk aangetrokken door de afzuiging in de moderne keuken en ging daardoor niet de schoorsteen in.

Zoltan heeft een ontwerp ingediend voor het verbouwen van de Oude keuken, zowel voor het oplossen van de technische problemen, als voor de esthetische verbeteringen. De zware ijzeren platen op de muur en het plafond zijn vervangen. De oude tegels aan de wand zijn verwijderd en vervangen door hardsteenplaten. Voor het vuur, wat voorheen op de bodem van de vuurplaats werd gemaakt, kwam een verhoogde vuurbak. Aan de onderkant daarvan is een gat geboord naar de kelder voor extra luchttoevoer. Aan de rechterkant van de vuurbak is een kopie van de originele, gemetselde oven nagebouwd.